Eline

'Een warm familiebad'

Daarom werk ik bij Gall & Gall

Met Eline Koekenberg als manager weet je één ding zeker: dat zij en haar team alles op alles zetten om het onmogelijke mogelijk te maken. “Volledige toewijding is een must. Tegelijkertijd wil ik dat mijn team zich altijd gezien, gehoord en gewaardeerd voelt. Hoe meer je mensen in hun kracht zet, hoe beter de resultaten.”

Eline is Manager Supply Chain voor Gall & Gall, onderdeel van Ahold Delhaize’s zogeheten ‘family of brands’. Haar carrière begint bij een ander ‘familielid’: Albert Heijn. Als 15-jarige werkt ze in het filiaal in Zoetermeer als vakkenvuller. “Ik herinner me vooral het gevoel dat ik echt in een familie terechtkwam. Dat gevoel heb ik vervolgens in elke AH waar ik werkte altijd gehad. Elke keer was weer een warm bad, alsof je in een nieuwe familie belandt, met alleen maar fijne, loyale mensen die je willen helpen. Die warme cultuur is altijd een van de grootste redenen geweest waarom ik het zo ontzettend naar mijn zin had bij Albert Heijn.”

Naast dat ze haar werk heel leuk vindt, realiseert Eline zich bij Albert Heijn nóg iets: dat leidinggeven haar vrij natuurlijk afgaat. “Toen ik op een bepaald moment team lead werd, werd dat alleen maar duidelijker. Ik vond het leuk om met collega’s te levelen en omgekeerd vonden zij me een plezierige manager. Mensen van alle leeftijden en verschillende persoonlijkheden gaven aan het makkelijk te vinden met me te praten. Waar dat door kwam? Ik denk dat mijn manier van leidinggeven daar een grote rol in speelt. Ik heb veel vertrouwen in mensen, geef ze veel vrijheid en moedig ze aan om ownership voor hun werk te nemen. Door mensen in hun kracht te zetten, haal de beste resultaten, daar ben ik van overtuigd.”

Volop ruimte voor groei en ontwikkeling
Op haar 28ste wordt ze supermarktmanager van de Albert Heijn XL in Rijswijk. Datzelfde jaar viert ze haar 12,5-jarige jubileum. “In alle rollen die ik in die tijd gehad heb, waren er constant mogelijkheden om nieuwe dingen te leren en mezelf te ontwikkelen. Dat is typerend voor hoe het er bij Ahold Delhaize aan toegaat: als je ervoor open staat en je ambities kenbaar maakt, is er veel ruimte om aan je ontwikkeling te werken. Dit bedrijf heeft veel vertrouwen in haar medewerkers en wil dat ze zich maximaal kunnen ontplooien.”


Dat is ook Eline’s credo in haar rol als Manager Supply Chain van Gall & Gall, waar ze in augustus 2021 naar overstapt. “Mijn team telt tien mensen. Sommigen werken al meer dan 15 jaar bij het bedrijf, maar er zitten ook jonkies tussen die er pas een paar maanden werken. Ze zijn allemaal ongelooflijk goed in hun werk, pure specialisten zijn het. Onze verschillen in leeftijd, achtergrond en ervaring maken ons team heel complementair. Ambitieus als we zijn gaan we altijd voor het hoogst haalbare, maar tegelijkertijd vinden we het ook heel belangrijk om af en toe de teugels te laten vieren en te ontspannen. We hebben regelmatig vrijmibo’s en soms spreken we ook buiten kantoor af.”

Haar tijd bij Ahold Delhaize tot dusver omschrijft ze als ‘heel leerzaam’. “Elke nieuwe rol voelde als een nieuwe baan, inclusief nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. Ook de twee talentenprogramma’s die ik heb mogen doen – Success Built to Last (SBL) en Natural Leap – waren ontzettend waardevol. In de SBL-training die ik vijf jaar geleden deed, lag de focus op het vinden en bewaken van je eigen grenzen, zowel thuis als op de werkvloer. Twee jaar later volgde Natural Leap, waar ik meer leerde over mijn eigen leiderschapsstijl en uitgedaagd werd om dieper na te denken over mijn carrière en mogelijke vervolgstappen. Ook kreeg ik een coach om af en toe mee te sparren. Ik ben heel blij en dankbaar voor de kansen en steun die dit bedrijf me altijd heeft gegeven.”

Op naar 100% emissieloze bezorging
Niet alleen Eline maakte de afgelopen twee decennia een enorme ontwikkeling door; dat deed Ahold Delhaize ook. “De groei die ik eerder bij Albert Heijn meemaakte, zie ik nu ook bij Gall & Gall. Logischerwijs bevinden al onze brands zich in verschillende fasen, maar ze zijn allemaal volop in ontwikkeling. Dat is mooi om te zien. Zo wordt duurzaamheid steeds belangrijker binnen onze supply chain. Samen met Ahold Delhaize zijn we als Gall & Gall continu op zoek naar manieren om onze distributiecentra nóg duurzamer in te richten. Onze verzenddozen zijn volledig verduurzaamd, plastic tape is verbannen en we kijken samen met onze partners hoe we de last-mile delivery verder kunnen verduurzamen. Dan merk je pas goed hoe waardevol het is om onderdeel te zijn van een grotere organisatie als Ahold Delhaize: we kunnen meedoen met pilots en initiatieven van Albert Heijn. Ons doel is glashelder: emissieloze bezorging in alle binnensteden in 2025.”

Het gevoel van dat warme bad waar Eline als 15-jarig meisje instapte, is gebleven. “Eerlijk is eerlijk: toen ik van Albert Heijn naar Gall & Gall ging, wist ik niet zeker of ik hetzelfde gevoel weer zou ervaren. Niets bleek minder waar, bij Gall & Gall voelde ik precies dezelfde passie, loyaliteit en steun. Familiegevoel is belangrijk voor me, zowel op de werkvloer als privé. Mijn broer, zusje en ik zijn heel close. Dat waren we altijd al, maar sinds mijn moeder in 2017 overleed, is onze band nóg hechter geworden. Mijn zusje Stephanie is echt mijn allerbeste vriendin, en tevens de tofste tante voor mijn dochters Tess en Maeve. Stephanie woonde een tijdje in Amsterdam, maar gelukkig verhuisde ze onlangs naar Rijswijk – dat is een stuk dichterbij.”

Zelf woonde Eline tijdens haar studie een paar jaar in Leiden, maar verhuist later terug naar Zoetermeer. “Niet lang erna ontmoette ik Sander – inmiddels mijn echtgenoot – die net als ik in Zoetermeer geboren en getogen is. We hebben het hier enorm naar onze zin. We wonen aan het Bentwoud, een mooi natuurgebied waar we vaak ‘s avonds met het gezin nog een rondje lopen. Sinds kort kun je me er ook joggend tegenkomen, maar dat mag nog geen naam hebben. Mijn doel is om over een paar weken onafgebroken vijf kilometer te rennen. Het zal mij benieuwen of dat gaat lukken!”

----
Naam: Eline Koekenberg (1990)
Begonnen met werken bij Ahold Delhaize: Augustus 2012 (als trainee); in 2005 eerste bijbaantje als vakkenvuller
Studie: MA Public Administration (Universiteit Leiden, 2012)

Woonachtig met: Mijn echtgenoot Sander en onze dochters Tess (4) en Maeve (1)
Hobby’s: Stedentrips, bootcamp en tijd doorbrengen met mijn familie
Je kunt me ‘s nachts wakker maken voor: Een mooie citytrip
Favoriete vakantiebestemming: Het noorden van Portugal

Life-changing event: De geboorte van Tess en Maeve
Grootste inspiratiebron: Mijn moeder
Beste advies dat ik ooit kreeg: ‘Als je ergens invloed op uit kunt oefenen, doe dat dan’

NOG NIET DE BAAN GEVONDEN DIE JE ZOEKT?

Bekijk ons overzicht van alle vacatures en gebruik onze handige zoek- en filtermogelijkheden om snel jouw vacature te vinden.

Top